Holland Blomsterbåtsparad 6 dagar

Holland med Blomsterbåtsparad

Westland Blomsterbåtparaden -”Varend Corso” på holländksa- är ett event där deltagarna decorerar båtar med höstblommor, frukt och grönsaker. Båtarna flyter sedan genom kanalerna i Naaldwijk, Maassluis, Haag och Delft. Deltagarna visar stolt upp sina lokalproducerade produkter på ett kreativt sätt. Längs med vägen organiseras en del marknader och uppträdanden som gör helgen till en fest.

Pris från:
6 995:-
Dagar:6
Bussresa, del i dubbelrum, förmiddagsfika dag 1, frukost dag 2-6, middag dag 1-5, besök på ost och träskotillverkare, porslinsfabrik, blomsterauktion, blomsterbåtsparaden, kanaltur Amsterdam, båttur i Giethoorn inkl. kaffe och kaka, reseledare
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1. Denna resa startar från Karlskrona på morgonen. Vi har upplastning enligt vår tidtabell och påstigningsplatser. När vi kommit några mil söder om Köpenhamn gör vi ett stopp för förmiddagsfika från busscafét. Färden fortsätter till Rödby där färjan väntar på att ta oss till Puttgarden, Tyskland. När vi kommit på tysk mark fortsätter vi mot Bremen som blir vårt första stopp. Här checkar vi in på vårt hotell. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 2. Idag efter frukost kör vi vidare mot Holland. Vi kommer att köra via Nordsjövallen till Volendam, där vi kommer att göra ett stopp. En sång, som är välkänd i Nederländerna berättar att "Den som vill se Nederländerna, där det är som trevligast, åker till Volendam". De karakteristiska husen, kanalerna och små broarna är typiska och bidrar till att bevara sekel av gammal charm. Traditioner värderas högt här, och de traditionella dräkterna från Volendam anses vara så holländska som det bara går att bli. Volendam är ett utmärkt ställe att uppleva det äkta Nederländerna. Vi besöker även en ost- och träskotillverkare här. Vi tar lite egen tid i Volendam innan vi kör resten av vägen till vårt hotell i Rijswijk, vid Delft. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3. "Delftse Pauw" är ett typiskt holländskt porslin som återfinns i stort sett i varje holländskt hushåll. Holländarna äger tallrikar, vaser, kakel och dekorationer - alla med den typiskt vita bakgrunden med blå handmålade blommor och motiv. Vid "Delftse Pauw" kommer vi att få se hur dessa konstverk skapas. Naturligtvis kommer vi att ha en chans att köpa en fin souvenir tillbaka hem om så önskas. Vi får även möjlighet att uppleva en del av Westland Blomsterbåtparad, ”Varend Corso” på holländska, som är ett event där deltagarna dekorerar båtar med höstblommor, frukt och grönsaker. Båtarna flyter sedan genom kanalerna i Naaldwijk, Maassluis, Haag och Delft. Deltagarna visar stolt upp sina lokalproducerade produkter på ett kreativt sätt. Längs med vägen organiseras en del marknader och uppträdanden som gör helgen till en fest. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Idag beger vi oss till Amsterdam.  Trots att regeringens säte är i Haag, så är Amsterdam Nederländernas huvudstad. Det är också landets största stad med en befolkning på mer än 820.000, och den mest besökta staden med fler än 3,5 miljoner utländska besökare per år. Med sina karaktäristiska kanaler omgivna av smala, låga och sneda 1700-talshus, är Amsterdam utan tvekan en av de vackraste städerna i Europa. Amsterdam är också en perfekt destination för konstälskare, staden har fler än 50 museer, många av dem kända över hela världen. Bland höjdpunkterna finns Rijksmuseum, Van Gogh Museum och Stedelijk Museum. Idag ser vi de fantastiska ”grachten” från nära håll och lär oss allt om den fina arkitekturen i huvudstaden på en trevlig kanaltur. Under en timme färdas vi mellan stadens attraktioner. Naturligtvis finns det även tid för att strosa omkring i Amsterdam på egen hand. Gemensam middag på kvällen.

Dag 5. För att kunna se den internationella blomsterauktionen får vi gå upp tidigt på morgonen. FloraHolland i Aalsmeer är den största blomster- och växtauktionen i världen. Det är spännande att se handelsmän bjuda mot auktionsklockan och se vem som har mest is i magen. Dessutom är det ett fantastiskt skådespel att se dessa mängder av blommor som kommer från världens alla hörn auktioneras här. Vi beger oss därefter till Giethoorn, där vi startar med fika i holländsk stil, vilket innebär kaffe eller te med typisk holländsk äppeltårta med vispad grädde. Efter fikat är det dags att stiga ombord en båt för en timmes rundtur igenom det vackra Giethoorn. Giethoorn kallas "Hollands Venedig" och är helt fantastiskt med många små kanaler, broar och gamla fina gårdar. Vi åker igenom Giethoorns historiska hjärta, men har även tid att åka på "Bovenwijde", sjön som ligger i anslutning till byn. Vi kör sedan vidare mot Lübeck och vår sista övernattning på denna resa. Vi äter en gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Avresa från hotellet efter frukost. Vi kör mot färjan i Puttgarden, men innan vi kommer fram dit så gör vi ett kort stopp för lite kompletterande shopping. När vi kommit i land i Rödby kör vi direkt till Ekerödsrasten, där vi kommer att pausa. Här finns möjlighet att köpa mat för den som så önskar. Efter pausen fortsätter vi mot våra respektive hemorter.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-6
Middag dag 1-5
Besök på ost och träskotillverkare, porslinsfabrik, blomsterbåtsparaden, blomsterauktion
Kanaltur i Amsterdam
Båttur i Geithhoorn inkl. kaffe och kaka
Reseledare

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2018-08-03BussHolland med Blomsterbåtsparad 6 dagar
Boka före 10/7, få 200 kr i boka tidig rabatt
Mer än 86 995:-Boka