Wien 7 dagar

Wien är en stad i förvandling.

Gammalt möter nytt och det är just denna mix som gör Wien så intressant. Här råder en blandning av praktfull arkitektur, moderna muséer, mysiga kaffehus och älskvärd charm. Wien är både huvudstad i förbundsrepubliken Österrike och ett eget förbundsland. Staden är belägen vid floden Donau och har ca 1,8 miljoner invånare. På denna resan ska vi bara njuta av omgivningarna, goda viner och god mat och trevliga flodturer.

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF"

Pris från:
7 995:-
Dagar:7
Del i dubbelrum, förmiddagsfika dag 1, middag dag 1,2,4,5,6, frukost dag 2–7, utflykter enligt program, reseledare.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1. Avresa från Karlskrona tidigt på morgonen. Vi kör upplastning genom Blekinge och Skåne längs E22:an. När vi kommit lite söder om Köpenhamn stannar vi för en god förmiddagsfika från bussen. Snart är vi i Gedser där färjan väntar på att ta oss över till Rostock, den tar ca 2 timmar. Här kan man med fördel äta lunch, det finns mycket att  välja mellan ombord på färjan. När vi kommit iland i Rostock har vi endast 30 mil på autobahn innan vi är framme på vårt övernattningshotell som ligger i Bersteland, Van der Valk Spreewald Parkhotel****. Efter vi har installerat oss i våra rum väntar en trevlig gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 2. Efter frukost åker vi vidare mot Wien. Vi kommer att köra genom Tjeckien på vår väg mot Wien. På vägen kommer vi att stanna för bensträckare, lunch och fika. Vi kommer att vara framme på vårt hotell Mercure Wien Westbahnhof**** på seneftermiddagen.
På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Idag tar vi lite sovmorgon, eller kanske njuter lite extra av den goda hotellfrukosten, innan vår lokalguide kommer och möter upp oss vid hotellet. Vi kommer att få en 6 timmars rundvisning i Wien, där vi bland annat kommer att besöka Schönbrunn. Det kommer också att ges tid till att på egen hand äta lunch. Framåt eftermiddagen säger vi adjö till våt lokalguide. Resten av dagen har ni på er att själva utforska Wien på egen han. Kanske hittar ni någon trevlig restaurang att äta middag på till kvällen.

Dag 4. Idag kommer vi att börja med en rundvisning på Stift Melk. Stift Melk är ett benediktkloster ovanför staden Melk. Efter rundvisningen kommer vi att få lite egen tid i den lilla staden Melk med sina dryga 5 500 invånare. Här kan vi säkert hitta en trevlig restaurang att äta lunch på innan vi kliver ombord på båten som ska ta oss på floden Donau till staden Spitz. Här möter bussen upp oss för att ta oss den korta biten till Weingut Donabaum, här kommer vi att få en vinprovning innan det är dags att åka tillbaka mot Wien igen. Till kvällens middag kommer bussen att ta oss till en restaurang som ligger några kilometer från hotellet.

Dag 5. Idag efter frukost kommer vi att åka vidare på floden Donau. Vi kommer att åka till Slovakiens huvudstad, Bratislava. Här kommer bussen att möta upp och vi kommer att få en guidad rundtur med lokalguide i Bratislava. Efter rundturen kommer det att finnas tid till att äta lunch för dom som så önskar, samt att själva strosa omkring i Bratislava. Bussen kör tillbaka till Wien igen vid 15 tiden.
På kvällen äter vi en gemensam middag på en restaurang.

Dag 6. Idag efter frukost är det dags att vända bussen norr över igen. Vi kommer att köra samma väg tillbaka genom Tjeckien och kanske kommer vi att göra en avstickare om tiden medger detta till Prag, här kan vi äta lunch innan vi åker vidare till vårt övernattningshotell i Potsdam. Gemensam middag på hotellet.

Dag 7. Idag lämnar vi hotellet efter frukost och åker tillbaka mot Rostock igen. Färjan avgår kl.13:00 och innan dess ska vi också hinna med lite shopping på Calles gränshandel. När vi kommit iland i Danmark kommer vi att köra direkt till Ekerödsrasten, där vi kommer att pausa. Det finns möjlighet för dom som önskar att äta middag. Vi kommer att vara åter i Karlskrona igen vid 22 tiden.

 

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet!

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF"

I priset ingår

Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Middag dag 1,2,4,5,6,
Frukost dag 2–7
Utflykter enligt program
Reseledare

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
12/8BussWien 7 dagarMer än 87 995:-Boka