Quedlinburg

Quedlinburg är staden som ligger i kanten av bergsområdet Harz och har många sevärdheter och natursköna omgivningar. Här finns 1 300 korsvirkeshus från 6 sekler varsamt bevarade och mängder av sevärdheter som är med på UNESCOs världsarvslista. Från vårt fina Hotel Schlossmühle kan du uppleva den pittoreska staden till fots.

 

Pass

Vi uppmanar alla våra resenärer att ALLTID ha giltigt pass med sig vid samtliga resor utanför Sveriges gränser.

Till polisens hemsida

Pris från:
4 995:-
Dagar:4
Bussresa, Del i dubbelrum, förmiddagsfika dag 1, frukost dag 2-4, middag dag 1-3, tågresa,entré Rosarium, rundvisning Jägermeistertillverkning,reseledare
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1.
Avresa från Karlskrona på morgonen. Vi har upplastning enligt vår tidtabell. När vi kommit lite söder om Köpenhamn tar vi fikapaus och njuter av kaffer och fralla från bussen. Vi fortsätter färden mot Rödby där färjan väntar på att ta oss till Puttgarden, Tyskland. Nu dröjer det inte länge innan vi är ute på Autobahn. Vi passerar snabbt Lübeck, Hamburg och Hannover innan vi viker av mot Quedlinburg. Självklart gör vi pauser med jämna mellanrum. Väl framme checkar vi in på vårt hotell Best Western Hotel Schlossmühle. På kvällen äter vi en gemensam middag.
Dag 2.
Idag efter frukost ska vi ut och åka tåg. Vi åker mellan Quedlinburg-Alexisbad. Det tar ca en timme.Vi tar en liten titt på Alexisbad innan vi åker vidare till Sangerhausen. Här ska vi besöka Europa-Rosarium som har en av världens största samlingar av rosor. På det 12,5 hektar stora området hittar du garanterat ovanliga, sällsynta rosor och kanske en favorit som du köper med dig hem. På kvällen äter vi en gemensam middag.
Dag 3.
Efter frukost åker vi till Wolfenbütteln, här får vi en guidad rundvisning av Jägermeisterfabriken. Efter rundvisningen har vi lite egen tid i Wolfenbütteln på egen hand. Passa på att ät en lunch och se de fantastiska korsvirkeshusen. Fram på eftermiddagen kör vi tillbaka till hotellet. På kvällen äter vi en gemensam middag.
Dag 4.
Idag efter frukost kör vi tillbaka mot Sverige igen. Vi gör ett stopp på någon gränshandel innan vi kör på färjan som ska ta oss till Rödby, Danmark. När vi kommit iland i Danmark kör vi direkt till Ekerödsrasten. Här pausar vi i ca 45 minuter. Här finns det möjlighet att köpa mat för dom som så önskar. Efter pausen fortsätter vi mot Karlskrona igen.
 
 

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Fm-fika dag 1
Frukost dag 2-4
Middag dag 1-3
Tågresa
Entré Rosarium
Rundvisning Jägermeistertillverkning 
Reseledare    
 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
15/7BussQuedlinburg - 4 dagarMer än 84 995:-Boka