Prag 5 dagar

Inte undra på att Prag är ett av Europas populäraste resmål. Den gyllene staden på kullarna längs Moldaufloden är känd för sin skönhet. Få ställen i världen har en medeltida kärna som är så omsorgsfullt restaurerad som Prag. Vi beundrar de vackra pastellfärgade husen, tjusas av folklivet och njuter av skummande tjeckisk öl i de klassiska ölstugorna. Bara ett stenkast från de vackra torgen ligger den berömda Karlsbron med sina helgonskulpturer och sirliga lampor. En promenad över bron i det romantiska kvällsljuset…det glömmer man aldrig.

Pass

Vi uppmanar alla våra resenärer att ALLTID ha giltigt pass med sig vid samtliga resor utanför Sveriges gränser.

Till polisens hemsida.

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF" nedan.

 

Status:
Fullt

Dagsprogram 5 dagar

Dag 1: Sverige – Berlin 48 mil
Avfärd på morgonen mot Öresundsbron och vidare ner mot färjan i Gedser som tar oss över till Rostock. Här fortsätter vi söderut på autobahn och passerar Mecklenburgs stora jordbruksfält och Brandenburg med den enorma tallskogen.
Målet för dagen är Berlin. Vi checkar in Berlin Mark Hotel där vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 2: Berlin – Prag 36 mil
Efter frukost fortsätter vi vår färd söderut, vi passerar Dresden där vi gör ett uppehåll för en stadsvandring. Dresden är rik på kulturskatter och går även under smeknamnet "Florens vid Elbe". Vi fortsätter resan genom Sachsen mot gränsstationen till Tjeckien som ligger på nästan tusen meters höjd. Därefter har vi nerförsbacke till Prag. Vi checkar in på Jurys Inn Prague Hotel och beger oss ut för bekanta oss med omgivningarna. Middag på hotellet.

Dag 3-4: Prag
Ta fram dina sköna skor och gör dig redo för att promenera mycket, det bästa sättet att uppleva Prag är just till fots. Vi besöker Pragborgen som är en samling av historiska byggnader, kyrkor, gallerier, trädgårdar och dessutom säte för Tjeckiens president och St.Vituskatedralen. Vi kommer även att se det astronomiska uret, Rådhuset och Tyntkyrkan med Tycho Brahes grav. Och självklart – en promenad på Karlsbron! För dig som gillar shopping är ett besök på Wenzel-platsen ett måste, där finns mängder av butiker. Det är lätt att hitta ställen att koppla av på då det vimlar av caféer, barer och restauranger med uteserveringar. En av kvällarna går vi på en folkloreafton och den andra beger vi oss ut på stan för att äta typisk tjeckisk middag.

Dag 5: Prag – Sverige 70 mil
Vi lämnar Prag i gryningen och säger på återseende. Efter lämpliga stopp för kaffe och lunch når vi Rostock och fortsätter med färjan till Gedser. Vidare genom Danmark och över Öresundsbron till Sverige.

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF" nedan.

 

 

I priset ingår

Del i dubbelrum
Middag dag 1-4
Frukost dag 2-5
Folkloreafton
Utfärder
Reseledare

Enkelrumstillägg: 1.600:-

Tänk på att mycket av guidningen i Prag är till fots.