Vinfest Pfalz 6 dagar

Vinfest i Pfalz

Ungefär samtidigt som Mandelträden blommar startar vinfestsäsongen i Pfalz. Sedan är det vinfest nästan varje helg, ofta även i flera byar samtidigt, längs vinvägen. Traditionen är att detta ska firas i någon av vinbyarna som tillhör Neustadt an der Weinstrasse, som ligger i mitten av den tyska vinvägen. Nu när våren står i blom och allting spirar, då är det klart vi ska åka dit!

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken"PDF" nedan.

 

 

Pris från:
6 995:-
Dagar:6
Bussresa
Del i dubbel.
Fm-fika dag 1
Frukost dag 2-6.
Middag dag 1,2,4,5
Vinprovning dag 3,4
Entré o guidad tur Hambacker Schloss-Kellerei
2 tim lokalguide i Heidelberg
Reseledare
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Verden
”Morgonstund har guld i mund” et känt ordspråk som antyder att om man stiger upp tidigt får man mycket gjort. Då hinner man ju också med så mycket mer som e kul! Som tillexempel att starta en resa mot Vinfesten i Pfalz tillsammans med oss. Vi ger oss av tidigt och njuter av lite frukost i bussen, gör lämpliga stopp för bensträckare och fika och hamnar så småningom i Verden där vi checkar in på gästvänliga Akzent Hotel Höltje, där vi avnjuter en gemensam middag

Dag 2 Verden – Nuestadt a.d. Weinstrasse
Efter skön vila och en stadig frukost står bussen redo att ta oss till Neustadt a.d. Weinstrasse eller som vi skulle säga Neustadt längs Vinvägen. Neustadt och dess nio vinbyar är den näst största vinproducerande drivande samhälle i Tyskland. Här kommer vi med all säkerhet att trivas. De närmsta tre nätterna bor vi på ACHAT Premium Neustadt, ett förstklassigt hotell. Gott om tid att bekanta dig med omgivningarna och njuta av kvällens middag.

Dag 3 Nuestadt a.d. Weinstrasse
Vi tar oss på förmiddagen denna tredje dag till vingården Weingut Reichsrat von Buhl, vintillverkare sedan 1849 och kända för sin Riesling, en av de allra ädlaste. Här får vi prova inte mindre än 6 olika viner. Efter ett oförglömligt besök på vingården ges gott om tid att besöka vinfesten, ta en bit mat, eller bara koppla av.

Dag 4 Nuestadt a.d. Weinstrasse
Som Ni säkert redan upptäckt är Neustadts centrum en riktig arkitekturhistorisk pärla och här finns Hambachs slott, en sällsynt stenbyggnad från 1300-talet som sedan Hambach-festivalen 1830 anses vara den tyska demokratins vagga. Och kan Ni tänka er, efter frukosten i dag är det hit vi ska! Vi tas med på en guidad tur i Hambacher Schloss Kellerei. Ett mycket vackert beläget slott som är en delvis renoverad ruin med en nästan 1000 årig historia! Här blir det lunch innan vi sedan beger oss till nästa begivenhet, Weingut Dr. Steiner i Siebeldingen. En fantastisk vingård med egna vinodlingar. Det blir naturligtvis provsmakning. 5 olika viner får vi uppleva och höra berättelsen om. Middagen intar  vi på Weinstube Zur alten Schmiede, som med sin gemytlighet och kärleksfulla inställning ger oss en fin upplevelse.  Efter en händelserik dag återvänder vi till hotellet för en natt till.

Dag 5 Heidelberg
Efter hotellets fina frukostbuffé bär det i dag av mot platsen där Sveriges drottning, Sivlia, har sitt ursprung, Heidelberg. Heidelberg är en av de få tyska städer som klarade sig undan andra världskrigets bombningar och har därför en gammal stadsdel, Altstadt, som innehåller många sevärdheter. Här guidas vi av lokalguide under 2 timmar och får oss till livs den ena historien bättre än den andra. Vi fortsätter efter rundturen mot Hameln som ligger vackert vid floden Oberweser, känd för bl.a. Råttfångaren från Hameln. En tysk medeltid sägen. Det finns olika teorier kring om verkliga händelser som kan ligga bakom sägnens uppkomst, som i sin ursprungliga version saknar delen om råttor. Vi checkar in på Hotel Zur Krone för resans sista övernattning. Ett vackert hotell beläget i en byggnad från 1600-talet mitt i Hamelns hjärta. Här blir det middag!


Dag 6 Hameln – Hemorten
I dag lämnar vi Hameln och beger oss mot våra hem. Lite uppehåll för fika och annat trevligt längs vägen innan vi släpper av Er där vi för 6 dagar sedan hämtade upp er. Denna gång återvänder ni med en massa nya upplevelser, minnen, smaker och förhoppningsvis också nya vänner.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

I Priset ingår

Del i dubbelrum  
Förmiddagsfika dag 1  
Frukost dag 1-6  
Middag dag 1,2,4,5  
Vinprovning dag 3,4  
Entré och guidad tur på Hambacher Schloss-Kellerei 
2 timmar Lokalguide i Heidelberg 
Reseledare

                    

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
1/5BussVinfest i PfalzMer än 86 995:-Boka