Vinter i Lappland

För oss "sydlänningar" finns det inte mycket som blir så exotiskt som en riktig vinter. Pimpelfiske, hundspann och sparkstöttning har vi nästan bara sett på TV. Nu har ni chansen att tillsammans med oss uppleva en vinter i Lappland. Packa raggsockar och långkalsonger för nu åker vi !!

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken"PDF" nedan.

 

 

Pris från:
8 995:-
Dagar:7
Bussresa, Del i dubbelrum, fm-fika dag 1, Middag dag 1-6, Frukost dag 2-7, Lunch dag 2 och 6, Besök Box Whiskey, Storuman på Spark, Pimpelfiske, Prova hundspann eller snöskovandring, reseledare.
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Gävle
Med soluppgången som sällskap ger vi oss av norrut på denna ”vinterexpedition”. Vi gör bekväma trevliga stopp för fika och bensträckare under vår färd Clarion Hotel Winn, Gävles största hotell som präglas av konst, musik och design, beläget mitt i centrum. En av de mera namnkunniga gästerna hotellet haft är Tom Jones som lär ha tagit fram gitarren och spelat för övriga gäster. Tänk om..  Här blir det middag som ger både energi och god sömn inför resten av resan.

 

Dag 2 Gävle – Storuman
En stadig hotellfrukost, innan vi ger oss av norrut med Storuman i sikte, sitter fint.  Vi njuter under resans gång av det svenska landskapet och passerar Sundsvall, Sollefteå, Dorotea, och inte minst Vilhelmina. Vi får väl se om ”Kristina” är hemma. Vi stannar till i Sörviken och besöker det så omtalade Box Whiskey Destilleri. Platsen där Box ligger hjälper till att göra en whisky i världsklass. Det är inte skogarna, vidderna och den höga rena luften – som förmodligen också har ett visst inflytande – utan framförallt det nordliga läget. Varför, undrar man? Det och mycket mer får vi veta under vårt besök. Här tar vi också lunch innan vi når Storuman, Västerbottens län, även kallat ”Lapplands hjärta”. De närmsta 4 nätterna bor vi på Hotell Toppen, som är just så, toppen! Väl framme och installerade serveras vi en gemensam middag.

Dag 3-5 Storuman
Dags att upptäcka, en av till ytan, Sveriges största kommuner. Under två timmar upplever vi Storuman på ett utav vinterns allra trevligaste och mest miljövänliga åkdon, sparken. En två timmars sparktur tillsammans med guide blir något att berätta där hemma. Middag intar vi, som sig bör i detta område, i en kåta. Den andra av våra härliga dagar blir något alldeles extra. Efter en stärkande frukost på Hotell Toppen, ger vi oss ut för att pimpelfiska. De flesta sjöar inom kommunen håller ett bra bestånd av bland annat sik, harr, gädda, abborre, öring och röding. Sedan röker vi fångsten och lunchen är serverad! Som om inte det var nog med nya upplevelser får Du också prova på hundspann eller snöskovandring. För dig som törstar efter ännu mer äventyr finns möjlighet att som tillval ge dig ut på en snöskotertur med fika. Vi somnar gott på Hotellet efter den gemensamma middagen.

Dag 6 Storuman – Falun
Fyllda av upplevelse, vinter och äventyr vänder vi bussens nos söderut igen. Färden fortsätter med lämpliga stopp för fika mot Falun där vi tillbringar ”sista natten med gänget” på nyrenoverade First Hotel Grand.

Dag 7 Falun – Hemorten
Efter hotellets stora frukostbuffé tar vi oss an den sista biten hem. Med oss i bagaget har vi en vinterupplevelse utöver det vanliga som man inte kan bärga sig att få berätta om för dom där hemma och vem vet kanske följde de med lite Whiskey hem.

 

I priset ingår

Del i dubbelrum                                                         
Förmiddagsfika dag 1                                                
Frukost dag 2-7                             
Middag dag 1-6                             
Lunch dag 2, 6                                
Besök box wiskey                                                       
Storuman på spark                                                     
Pimpelfiske                                    
Prova hundspann eller snöskovandring

Tillval:
Skotertur 595 kr per person

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
17/2BussVinter i LapplandMer än 88 995:-Boka