Kuba

Havanna är en magisk och färgstark huvudstad full av liv och nöjen.

Historien är ständigt närvarande och det är en upplevelse att bara strosa bland kolonialbyggnaderna i ”La Habana Vieja”. Ett annat fantastiskt inslag är de fina amerikanarna – riktiga juveler för bilälskare. Ja, Havanna är annorlunda, här lever man livet i takt till salsa- och rumbarytmer. Prova det du också! Det är över 55 år sedan revolutionen ägde rum, men inom många områden har tiden stått stilla.....vill du möta det Kuba vi känner till idag är det nu du ska resa! Klockan klämtar för Kuba! Under resan upplever vi förutom Havanna dessutom Viñjales, Trinidad, Santa Clara och Vardero samt mycket vacker natur och stränder. Kuba är ett fantastiskt och färgstarkt land med kräver ett öppet sinne, tålamod och flexibilitet. Med detta i åtanke kommer du få ditt livs upplevelse!

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF" nedan.

Pris från:
27 495:-
Dagar:13
•Transfer T/R Köpenhamn
•Flygresa tur och retur Köpenhamn- Havanna med KLM (1 mellanlandning Amsterdam)
•11 nätter i del i dubbelrum
•11 frukostar
•Stadspromenad i Gamla Havanna inkl. lunch
•Stadsrundtur i moderna Havanna inkl. besök på cigarrfabrik
•Lunch och besök på Hemingways Finca la Vigia
•Middag på Bodeguita del medio inkl. dryck, kubansk cocktail Mojito
•Heldagsutflykt till Viñales (tobaksdalen) inklusive lunch (inkl. 1 vatten öl eller läsk) och entréer
•Fiesta Cubana inkl. lunch (en annorlunda dag)
•Transfer till Trinidad via Grisbukten och lunch på Caleta Buena
•Kort besök i Cienfuegos
•All inclusive på hotellen i Trinidad och Varadero från middag dag 6 tom frukost dag 12
•Lokal guideservice under hela resan (engelsktalande )
•Transporter enligt program i buss med luftkonditionering
•Besök på baren La Canchanchara inkl. en cocktail specialitet för Trinidad
•Besök på Che Guevara mausoleum i Santa Clara samt lunch
•Visum till Kuba samt visumhantering
•Svensk professionell reseledare Rebecca Zink med gedigen erfarenhet av Kuba. (spansktalande)
Tillkommer:

Dricks till den kubanska chauffören och guiden - Ca. 250 :- / person.

Kvällsutflykt i Havanna med show och middag 1500 :-Vi reserverar oss för hotelländringar samt tidsändringar.
Valutakurser per 2017-06-21. Vi reserverar oss för valuta - och skatteförändringar.
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1: Bussen hämtar oss för färd mot Köpenhamn. Flyget med KLM via Amsterdam, avgår 10.55. Under eftermiddagen (kubansk tid) ankommer vi till flygplatsen i Havanna. Vår reseledare Rebecca tar emot er på flygplatsen i Havanna. Härifrån blir det transfer till vårt hotell.

Dag 2: På morgonen träffas vi för ett välkomstmöte för att ta del av en del praktisk information och få många goda råd och tips för vistelsen.Resterande del av dagen tillbringar vi i Havannas historiska hjärta ”La Habana Vieja”. Hela stadsdelen blev utnämnd till världskulturarv av UNESCO 1982. Intrycken från gamla Havanna blir starka. Vi beundrar katedralen med sin vackra barockfasad och Plaza del Armas med sina historiska byggnader. Vi äter också en gemensam trevlig lunch.Ikväll står det cabaret på programmet. Club Tropicana är Kubas, kanske hela Karibiens, mest kända nattklubb som många 1900-tals legendarer såsom Josephine Baker och Nat King Cole har uppträtt på. Tropicana är fortfarande en väl fungerande nattklubb men är mer känd för sina spektakulära och vida berömda cabaret. Här får vi uppleva en praktfull föreställning med pompösa och färgglada kostymer och dans på världsnivå. Här kommer vi verkligen att njuta av de karibiska rytmerna. (Ingår ej i resans pris och måste bokas i samband med bokning av resan).

Dag 3: Idag blir det stadsrundtur i buss till Havannas olika stadsdelar med besök på bl.a. Hotel Nacionál, Plaza de la Revolución, Malecón, Callejón de Hamel m.m. Vi ser också Capitolio, den gamla regeringsbyggnaden.
Vi avslutar rundturen med ett besök på en av Havannas berömda och mycket intressanta cigarrfabriker. Här får vi lära oss allt om det ärofyllda hantverksyrket – ”torcedor” eller cigarrullare. Kuba är världens näst största tillverkare av cigarrer efter Dominikanska Republiken.Vi gör en paus och äter gemensam lunch innan vi fortsätter dagen i Ernest Hemingways fotspår. Vi besöker hans hus i San Francisco de Paula strax utanför Havanna. Här bodde Hemingway i flera år tillsammans med sin sista fru. Efter författarens död överläts huset i stort sett intakt, till det kubanska folket som museum. Idag är det en mycket speciell upplevelse att besöka huset, all inredning, alla hans böcker och kläder finns kvar – precis som om han skulle komma tillbaka vilket ögonblick som helst. Här hade han storfrämmande av de skådespelare som hade huvudroller i de filmer som baserades på hans berömda romaner. Vi vandrar runt i den vackra trädgården där även båten ”Pilar” och kattkyrkogården ligger kvar.
Vi avslutar dagen med en god gemensam middag på Hemingways stamställe ”La Bodeguita del medio”.

Dag 4: Tidigt på morgonen ringer väckarklockan. Vi ska på en fantastisk naturupplevelse med buss till Viñales/Pinar del Rio, en provins på västra Kuba som är känd för sina tobaksplantager och för sin tillverkning av landets bästa cigarrer. Här besöker vi Viñalesdalen som finns med på Unescos världsarvslista. Dalen är storslagen, med ett kuperat landskap som har rik flora och fauna. Under dagen besöker vi en veguero, vilket är en tobaksodlare, där vi får höra om tobaksplantan och dess torkning i speciella torkhus. Vidare gör vi ett intressant besök på Mural Prehistorico, som är en fantastisk väggmålning gjord mitt ute i naturen som symboliseras människans evolution. Vi besöker också den pittoreska byn Viñales där vi får lite tid på egen hand. Under dagen äter vi också en trevlig lantlunch tillsammans.

Dag 5: Denna dag är riktigt kubansk - Fiesta Cubana. Vi ska ha trevligt på kubanskt vis. Vi åker till en mindre gård utanför Havanna där ägaren tillagar all mat över öppen eld. Självklart står det också salsa, musik och rom på programmet. Är det något kubanerna kan så är det att roa sig.  Det finns också möjlighet för ett svalkande dopp i poolen under dagen. En annorlunda och minnesvärd dag!

Dag 6: Efter en stärkande frukost packar vi väskan för att ta oss till Trinidad. På vägen hinner vi med ett spännande besök vid den omtalade Grisbukten och den vackra platsen la Caleta Buena. Självklart ges det tid för ett dopp för de som önskar. Under sen eftermiddag ankommer vi till Tinidad som av många Kuba-kännare skattas som den vackraste staden på ön. Trinidad är främst känd för att vara en av de bäst bevarade koloniala ständer i världen och har utsetts till ett Unesco världsarv. Staden ligger vid foten av Sierra Del Escambray och endast 12 kilometer från Playa Ancón, som anses vara den vackraste stranden på södra Kuba. Vi checkar in på vårt strandhotell med all inclusive för de kommande 3 nätterna.

Dag 7: Under förmiddagen åker vi in till Trinidads centrum med vår buss. Vi flanerar på de pittoreska kullerstensgatorna kantade av pastellfärgade palats och fönsterbalustrader som tar dig tillbaka till en förgången tidsepok. Att strosa runt i Trinidad, Kubas pärla, är som att besöka ett museum. Staden grundades på 1500-talet för att hedra den heliga treenigheten. Vi unnar oss en stunds vila på baren La Canchánchara. Här provar vi av den lokala romdrinken med honung, till tonerna av levande musik. Efter det utforskar vi det vackra och charmiga Trinidad på egen hand. Marknaden i Trinidad, nära det centrala torget är ett bra ställe att köpa broderade tyger. Vi återvänder till vårt strandhotell där lunchen väntar. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter.

Dag 8: Njut av stranden Ancón eller häng med Din kunniga guide på en tur till landsbygden. Här möter vi de kubanska cowboys ”guajiros” som driver boskapen över de vidsträckta sockerrörs-plantagen. Vi besöker en av de gamla storgodsherrarnas marker där vi hör talas om slavar, sockertillverkning och områdets betydelse under den spanska kolonialtiden. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter.

Dag 9: Idag fortsätter resan till badparadiset Varadero. Vi åker via den intressanta staden Santa Clara. I Santa Clara passar vi på att äta lunch samt tittar på revolutionären Che Guevara´s enorma mausoleum. Vi fortsätter till Varadero där vi checkar in på vårt all inclusive hotell direkt på den två mil långa vita sandstranden. Njut av hotellets alla faciliteter, blått vatten och kritvit sand under resans sista dagar!

Dag 10: Fridag i Varadero

Dag 11: För de som önskar tar bussen oss in till den gamla stadskärnan i Varadero. Här möts vi av hantverksmarknad, caféer. Intressant i Varaderos är framförallt de typiska träbyggnader som det är beläget i centrum i en speciell arkitekturstil som importerades från USA och som blev modern i Varadero och Karibien i början av 1900-talet. Inan lunch återvänder vi till vårt härliga strandhotell för ännu en dag i paradiset.

Dag 12: Våra innehållsrika dagar på Kuba går mot sitt slut och det är dax att checka ut och gå ombord på vår transfer till Havannas flygplats. Rika på härliga minnen säger vi ”hasta luego” och hoppas att snart vara tillbaka i detta färgstarka land. Observera att du landar i Köpenhamn

Dag 13 och här väntar vår bekväma svenska buss på att ta oss de sista milen.

 

 

I priset ingår

I priset ingår

•Transfer T/R Köpenhamn
•Flygresa tur och retur Köpenhamn- Havanna med KLM (1 mellanlandning Amsterdam)
•11 nätter i del i dubbelrum
•11 frukostar
•Stadspromenad i Gamla Havanna inkl. lunch
•Stadsrundtur i moderna Havanna inkl. besök på cigarrfabrik
•Lunch och besök på Hemingways Finca la Vigia
•Middag på Bodeguita del medio inkl. dryck, kubansk cocktail Mojito
•Heldagsutflykt till Viñales (tobaksdalen) inklusive lunch (inkl. 1 vatten öl eller läsk) och entréer
•Fiesta Cubana inkl. lunch (en annorlunda dag)
•Transfer till Trinidad via Grisbukten och lunch på Caleta Buena
•Kort besök i Cienfuegos
•All inclusive på hotellen i Trinidad och Varadero från middag dag 6 tom frukost dag 12
•Lokal guideservice under hela resan (engelsktalande )
•Transporter enligt program i buss med luftkonditionering
•Besök på baren La Canchanchara inkl. en cocktail specialitet för Trinidad
•Besök på Che Guevara mausoleum i Santa Clara samt lunch
•Visum till Kuba samt visumhantering
•Svensk professionell reseledare Rebecca Zink med gedigen erfarenhet av Kuba. (spansktalande)

 Tillkommer:
Dricks till den kubanska chauffören och guiden - Ca. 250 :- / person.
Kvällsutflykt i Havanna med show och middag 1500 :-

 

Vi reserverar oss för hotelländringar samt tidsändringar.
Vi reserverar oss för valuta - och skatteförändringar.

Vår reseledare Rebecca möter upp gruppen på flygplatsen i Havanna.
Vår personal hjälper till vid incheckning på Kastrup.

Bra att veta

Boende

Vi bor på ett 3-stjärnigt hotell i Havannas centrum. Under våra dagar i Trinidad de Cuba bor vi på Playa Ancón på ett trevligt strandhotell med all-inklusive, ca 12 km från centrum av staden. I Varadero bor vi på ett 3-stjärnigt all inclusive hotell vid stranden. Kuba skiljer sig på många sätt från resande i Europa. Hotellstandard är generellt sämre, tidsplanering kan ändras och ombokningar från hotell är mycket vanligt.

Flyg

Vi flyger från Kastrup KLM via Amsterdam till Havanna.
Vår reseledare Rebecca möter upp gruppen på flygplatsen i Havanna.
Vår personal hjälper till vid incheckningen nere på Kastrup.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
24/2BussKuba
Plats kan finnas på förfrågan. Ring 0456-23005 alt 0455-47075
Fullbokad, väntelista27 495:-Boka på väntelista