Upptäck den kroatiska arkipelagen längs bergslandskapets slingrande kustvägar och njut av milslånga promenader i sandstranden vid Medelhavets klaraste vatten. Besök de historiska platserna och avnjut det lokala kökets läckerheter i takt med att solen värmer ditt frusna höstsinne. Följ med oss till sköna Istrien!

 

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF" nedan.

 

Pris från:
11 995:-
Dagar:12
Bussresa
Del i dubbel
Middag dag 1-11
Frukost dag 2-12
Reseledare
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 – Sverige  - Leipzig 

Tidig avresa mot Malmö och Öresundsbron på vår väg vidare genom Europa. Via färjan i Gedser - Rostock glider vi ut på Autobahn för en lugn och behaglig framfart genom det tyska landskapet. Vid noga utvalda pausställen ges vi möjlighet till bensträckning och förtäring innan vi når första dagens slutdestination, Linder Hotel Leipzig.

Dag 2 –Leipzig -  Altenmarkt im Pongau

När vi intagit en bastant tysk frukost styr vi färden mot andra dagens slutmål som är hotell Gasthof Markerwirt i Altenmarkt im Pongau. På vår resa mot den österrikiska vintersportorten passerar vi bland annat det tyska förbundslandet Bayerns näst största stad Nürnberg. Kvällens middag äter vi på hotellet.

Dag 3 –  Altenmarkt im Pongau – Rabac  39 mil

Innan vi når vår slutdestination passerar vi Slovenien och dess huvudstad Ljubljana för vidare färd mot Istrien. Vackert belägen invid Kvarnerbuktens strand finner vi den pittoreska fiskebyn Rabac. Bara ett stenkast från vattenbrynet, omgärdat av Medelhavsområdets prunkande grönska, ligger vårt hem för de kommande sex dagarna: Hotel & Casa Calamar Sanfior.

Dag 4-9 Istrien

De kritvita stränderna med sitt turkosblå hav, av många ansett som världens klaraste vatten, inbjuder Istrien till lata dagar i solen. Sjunk ner i en behaglig strandstol och känn den svalkande brisen dra in från Adriatiska havet.

För den aktive utforskaren finns den medeltida staden Labin i närområdet, oändliga promenadstråk längs stränderna utmed det turkosfärgade vattnet och naturupplevelser i berg och dal utöver det vanliga. Vad man kanske inte känner till är att Kroatien har mer än 700 olika vinregioner och är mycket stolta över sin produktion. Passa på att prova olika viner på restauranger, barer och vår utflykt med vinprovning. Det är inte bara vinet som håller hög kvalitet utan även köket. Högklassig olivolja, utmärkt skinka och inte minst tryffel. Ett turbulent förflutet och många influenser från olika regioner har idag gjort Kroatien till lite av en gourmetdestination.

För en komplett totalupplevelse rekommenderar vi att du bokar in dig på våra tilläggspaket. Vi erbjuder lokalguidad heldagsutflykt med tillhörande lunch i Istrien och guidad heldagstur till underbara kyrkor med vinprovning och lunch. Eller varför inte en heldag med båt på Adriatiska havet inklusive mat och dryck?

Vill man uppleva historiens vingslag och komma nära det romerska rikets storhetsdagar kan vi varmt rekommendera en halvdagsutflykt till Pula. Beskåda Arena, en av världens bäst bevarade amfiteatrar, besök det storslagna Augustuspalatset eller ta en fika på något av alla de mysiga caféer som kantar de smala gatorna i gamla staden.

Dag 10 – Rabac -  Linz   59 mil

Det har blivit dags att styra färden norrut mot Sverige. Första anhalten på återresan är Österrikes tredje största stad, Linz. Omsjungna Donau flyter fram genom staden som erbjuder nattlig vila på rymliga och ljusa Hotel Prielmayerhot.

Dag 11 – Linz – Berlin   73 mil

Vi fortsätter in i Tyskland och förbi Regensburg. Resans sista övernattning och middag blir på Van der Valk Hotel Berlin Brandenburg. 

Dag 12 – Berlin  – Sverige  56 mil

Efter frukost beger vi oss resterande mil till Rostock där vi tar båten över till Gedser, därefter genom Danmark och när vi når Sverige kommer vi att ha ett stopp på Ekerödsrasten där det finns möjlighet att köpa mat. 

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF" nedan.

* reservation för eventuella justeringar i dagsprogrammet

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbel
Middag dag 1-11
Frukost 2-12
Reseledare

Tillval:
Utflyktspaket 1500:- per person
Balkongtillägg: 995:- per person i dubbelrum

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
14/9BussKroatien - Istrien Mer än 811 995:-Boka