Göta Kanal

Göta Kanal med Medevi Brunn
Ett av Sveriges populäraste turistmål är sedan flera år Göta Kanal. Res med till ”Sveriges blå band” med övernattning i genuin brunnsmiljö på Medevi Brunn, där vi får vara med om både Grötlunk och Högbrunnsdans. Utöver den vackra kanalturen genom slussarna kommer vi även att besöka Vadstena och Gamla Linköping.

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF" nedan.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1: Hemort – Medevi
Avresa under morgonen. På lämplig plats stannar vi för frukostfika från bussen. Färden går vidare till Vadstena. Här byter vi vår buss mot ett traktortåg som tar oss genom medeltida miljöer och stadens sevärdheter. Därefter åker vi genom Motala till Medevi Brunn som är Sveriges äldsta hälsobrunn. Glöm stereotypa hotell, här är det enkelt, genuint och väldigt charmigt. Under vår guidade tur förflyttas vi flera hundra år tillbaka i tiden när vi får höra historier om brunnsområdet med anor från 1600-talet. Efter en god 2-rätters middag serveras det kvällskonsert i Brunnspaviljongen, grötlunk och avslutningsvis Högbrunnsdans.

Dag 2: Medevi – Hemort
Efter Brunnens frukostbord åker vi till Verner von Heidenstams Övralid för ett kort besök innan vi kommer till Motala. Här stiger vi på kanalbåten ”Kung Sverker” som tar oss längs den historiska delen av Göta Kanal, bl.a. nerför slusstrappan i Borenshult. Under färden på sjön Boren serveras vi en god laxmiddag. I Borensberg byter vi från båt till buss och åker längs med kanalen till Linköping. Här tar vi en promenad i ”Gamla Linköping” innan vi åker hem.

*Vi reseverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår

Bussresa
Del i dubbelrum
Förmiddagsfika dag 1
Middag dag 1
Frukost dag 2
Lunch dag 2
Rundturståg
Kanaltur
Reseledare