Gardasjön med Bernina Express 9 dagar

Fantastiska Gardasjön

Följ med oss till fantastiska Gardasjön. På vägen dit byter vi bussen mot tåg och åker världens vackraste järnvägstur, Bernina Express! Vi kommer också att prova viner, balsamico och ost.

Pris från:
9 995:-
Dagar:9
Bussresa, del i dubbelrum, förmiddagsfika dag 1, frukost dag 2-9, middag dag 1-8, vinprovning dag 5, lokalguide Verona, båttur Riva -Limone, ost och balsamicoprovning, reseledare
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Göttingen
Vi startar vår resa mot en härlig vistelse intill Italiens största insjö på morgonen och tar oss i rask takt med trevliga stopp för bensträckare och fika mot Göttingen, en universitetsstad i delstaten Niedersachsen i Tyskland. Här bor och äter vi i toppklass på hotell Rennschuh.
Dag 2 Göttingen – Chur
En härlig busstur med massor av vacker utsikt väntar i dag och dagens etappmål är underbara Chur, Schweiz äldsta stad belägen i de östra alperna. Trots sköna bensträckare och uppehåll för mat o fika blir det skönt att komma fram och checka in på Hotell Chur. Hotellet ligger precis vid entrén till den historiska stadsdelen.
Dag 3 Chur – Riva
Den största delen av dagens resa gör vi med, ja vi vågar säga, världens vackraste järnvägstur. Bernina Expressen tar oss från Chur till Tirano via vyer som tar andan ur oss över kurviga viadukter och hisnande tunnlar. Vi passerar glaciärer, broar, tunnlar, ängar längs en rutt som finns upptagen på UNESCOs världsarvslista. Från Tirano till vårt hotell, Riva del Garda, har vi sedan 20 mil med vår buss. Detta mysiga hotell som ligger precis vid kajkanten intill Gardasjön blir vårt hem de närmsta 4 dygnen. Här sover vi som stockar och äter riktigt gott.
Dag 4
Vi börjar vår vistelse här med att bekanta oss med området. Här finns mycket fint att se och utsikten är magnifik. Efter en kortare stadspromenad i Riva blir det Balsamicoprovning och lunch på Acetaia del Balsamico Trentino – Gourmet & Relax. Långt namn men väl värt ett besök. Eftermiddagen spenderar ni på egen hand och så här mitt i juli kan naturligtvis den fina badstranden bara 450 meter från hotellet rekommenderas. Tillsammans avnjuter vi en middag på hotellet.
Dag 5
Utsövda och mätta på en god och fullspäckad frukostbuffé ger vi oss ut på äventyr i det vackra landskapet. Vi blir guidade på en stadsrundtur i Verona som kanske är mest berömd för att vara skådeplatsen för Shakespeares pjäs Romeo och Julia, men staden är också känd för den vackra och välbevarade romerska amfiteatern Arena di Verona. På eftermiddagen blir det vinprovning i Bardolino, ett område som ligger vid de sydöstra stränderna runt Gardasjön i Veneto i norra Italien. Väl tillbaka på vårt hotell blir det middag.
Dag 6
Ett förmiddagsbesök på marknaden i Limone kommer bli en trevlig upplevelse med massor av fint och gott att kika på. Efter lunch tar vi oss till Malcesine, där vi bl.a. åker den berömda linbanan upp på 2,218 m. En linbana i två steg där den andra delen består av roterande kabiner. Allt för att erbjuda den bästa utsikten. Linbanan ingår inte i resans pris. Återigen serverar hotellet en härlig middag på kvällen.
Dag 7 Riva del Garda - Nürnberg
Utsövda och mätta efter frukosten sätter vi oss i bussen och påbörjar resan mot den näst största staden i förbundslandet Bayern, Nürnberg, där vi äter middag och tillbringar natten på centralt belägna Hotel Best Western Nürnberg City West. På vägen hit blir det sköna stopp för lunch och annat trevligt.
Dag 8 Nürnberg – Henningsdorf
Vi fortsätter efter frukost mot Hennigsdorf  i grönområdet i Berlins utkant där vi tillbringar sista natten på denna tripp. Hotel Wyndham Garden tar emot oss med öppna armar, god middag och sköna sängar.

Dag 9
Med mängder av minnen från vackra vyer, goda viner, balsamicoprovning, linbanor, goda middagar, gott sällskap m.m. tar vi oss an den sista biten mot Sverige. Vi kommer att pausa på Ekerödsrasten, där finns det möjlighet att köpa mat för dom som så önskar.
Efter pausen kör vi mot våra respektive hemorter.

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

I priset ingår

Bussresa
Förmiddagsfika dag 1
Frukost dag 2-9
Middag dag 1-8
Balsamico och ostprovning 4
Vinprovning dag 5
Lokalguide Verona
Båttur Riva - Limone
Reseledare

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
21/7BussGardasjön med Bernina Express 9 dagarMer än 89 995:-Boka