Dalsland 4 dagar

Dalsland, med Dalslands Kanal

Dalsland - ”ett Sverige i miniatyr”, så sa Prins Eugen. Trots att landskapet är ett av de mindre så rymmer det oändligt mycket: susande skogar, glittrande vatten, branta berg, bördiga slätter och en lång kust mot vårt innanhav Vänern. Genom landskapet flyter Dalslands kanal, en blå pulsåder som tillsammans med de många sjöarna är ett paradis för de som vill uppleva landskapet från vattnet.
Vi bor alla nätter på vackra Baldernäs Herrgård, som är omgiven av park och belägen på en halvö i Laxsjön. Frukost och middag äter vi i Herrgårdsbyggnaden och under dagarna gör vi utflykter.

Du kan enkelt skriva ut dagsprpogrammet. Välj fliken "PDF" nedan.

 

2018 !

Pris från:
5 495:-
Dagar:4
Del i Dubbelrum
3 frukost och middag (2 rätters)
Besök och inträden i Dals-Rostock (tågstation i miniatyr, örtagård, ateljé, brunnsanläggning)
Guidad visning i Friluftsmuseet
Halmens Hus
Båtresa Dalsland Kanal Baldersnäs- Håverud
Lunch inkl lättdryck ombord M/S Storholmen
Visning av Kungsrummet, Ekholmens gård
Kaffe och Klengås
Reseledare
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 - Till Dalsland
Vi lämnar våra hemorter på morgonen. Efter stopp för förmiddags- och lunchpaus, plockar vi upp vår lokalkända reseledare innan vi når Dalsland på eftermiddagen.
Vi börjar med ett besök i Dals-Rostock, får höra om samhällets historia och utveckling till vad det är idag. Vi besöker det återuppbyggda stationshuset i miniatyr, örtagården och ateljén, innan vi åker till Baldersnäs Herrgård i Dal-Långed för tre nätter. Vi installerar oss och äter gemensam middag.   

Dag 2 - Bengtsfors & Åmål
Efter frukost åker vi till Majberget i Bengtsfors, varifrån vi får en fantastisk utsikt. Här finns väst Sveriges största friluftsmuseum med stugor som är hitflyttade från olika delar av Dalsland. Ett besök i Halmens hus och dess hantverksbutik är också att rekommendera innan vi åker vidare till Dalslands ända stad - Åmål, vid Vänern. Efter att ha blivit orienterade finns det tid att på egen hand utforska, innan vi återvänder till Baldersnäs och äter en gemensam middag.

Dag 3 - Dalslands Kanal och Akvedukten i Håverud
Frukost och under förmiddagen går vi ombord anrika kanalbåten M/S Storholmen direkt från herrgårdens brygga för att färdas i Dalslands Kanal - den blåa pulsådern genom Dalsland. Vi får uppleva smala kanaler, slussar, sjöar och akvedukten i Håverud. Ombord serveras lunch. I Håverud kan vi besöka fiskrökeri, info centret och glasblåseriet. Vidare med vår buss till den vackra 1600-tals träkyrkan i Skållerud vid sjön Nären. Tillbaka till Baldernäs och middag tillsammans.

Dag 4 - Mer Dalsland och hemåt
Efter frukost checkar vi ut från Baldersnäs. Vi kör söderut och besöker Ekholmens gård, där Karl XIV Johan övernattade vid sina resor mellan Stockholm och Oslo. Vi avslutar sedan vår Dalslandsresa med kaffe och en dalsländsk specialitet ”klengås”, vid Hamrane bak- och kaffestuga. Vi lämnar Dalsland för denna gången och kör söderut.

* reservation för ev förändring i dagsprogrammet.

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj fliken "PDF" nedan

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
21/5BussDalsland 4 dagar
2018
Mer än 85 495:-Boka