4 Floder & 3 Vinprovningar 7 dagar

Följ med oss och upplev 4 spännande floder & 3 vinprovningar. Main, Rhen, Mosel och Neckar.

Denna resan innehåller både fantastiska båtresor, trevliga småstäder, goda vinprovningar och sist men inte minst fantastiska vyer över både Rhen och Moseldalen

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1. Vi startar från Karlskrona på morgonen och kör upplastning genom Blekinge och Skåne. Vi stannar för lite förmiddagsfika och fortsätter sedan färden mot Rödby och färjan som tar oss till Tyskland. Vår första övernattning blir på hotell Hannover trakten ***. Vi beräknas ankomma hotellet ca kl. 18:00
På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Hannover – Wiesbaden.
Vi fortsätter söderut och idag hinner vi med den stora metropolen Frankfurt. Frankfurt brukar gå under smeknamnet ”Mainhattan” eller ”Chicago am Main” på grund av alla skyskraporna. Vi tar en titt på staden under avslappnade former, med en båttur på Main.  Nu tar vi sikte på vår trevliga stad och Hessens moderna huvudstad Wiesbaden. Spa-orten värdesattes redan utav romarna som utnyttjade vattnets helande krafter. Här checkar vi in på trevliga Hotel Achat Premium City och äter en god middag tillsammans. På detta hotell stannar vi i 4 nätter

Dag 3. Rhen, Rüdesheim & Mainz.
Vi börjar dagen med ett besök i den charmiga vinorten Rüdesheim. Vi njuter av stämningen på Drosselgasse och hinner med en vinprovning innan det är dags för resans första flodtur. Vi stiger ombord på en av de charmiga båtarna som glider fram på Rhen från Rüdesheim till St Goarshausen.
Nu fortsätter vi med buss upp till den berömda Lorelei klippan för en fantastisk utsikt. Vi fortsätter till Mainz och här börjar vi med att få lära oss allt om Kupferberg Sekt under en guidad rundvisning i deras källare. Turen avslutas med sektprovning, skål! Efter detta besöker vi den fantastiska Sankt Stephanskyrkan med Marc Chagalls otroliga glasmålningar. På kvällen åter vi en härlig middag på hotellet.

Dag 4. Moseldalen.
Idag går turen till vackra Mosel. Vi gör ett kort besök i den charmiga orten Cochem. Än en gång byter vi bussen mot flodbåt. Vi åker från Cochem till den sovande skönheten Beilstein. Här möts vi av medeltida korsvirkeshus, romantiska smala gator, små torg och rådhuset i barock.
Vi hinner också med en trevlig vinprovning i en av ortens många trevliga vinstugor.
Framåt eftermiddagen är vi tillbaka på vårt bekväma hotell igen. Gemensam middag på hotellet.

Dag 5. Neckar & Heidelberg.
Dagens upplevelser börjar i Drottning Sylvias födelsestad Heidelberg. Staden är vackert belägen vid floden Neckar. Högt över Gamla Stan stoltserar Heidelberg slott och vi får tillfälle att tillbringa en stund i staden innan vi tar en båttur på floden.
Floden för oss till Neckarsteinach som ligger i den absolut vackraste delen av dalen.
Efter kryssningen blir vi hämtade av bussen som tar oss tillbaka till hotellet. Gemensam middag på hotellet. 

Dag 6. Vi börjar resan hem genom att bege oss från Wiesbaden till Bad Oldesloe området där vi kommer att övernatta. Vi äter gemensam middag på hotellet.

Dag 7. Efter att ha ätit en god frukost lämnar vi hotellet och beger oss mot färjan, vi gör ett stopp i Heiligenhafen för att shoppa lite innan vi tar färjan över till Rödby.
Vi gör ett stopp på Ekerödsrasten, där finns möjlighet att äta om så önskas. Vi kommer att vara tillbaka i Karlskrona igen vid 21:30 tiden.

 

Du kan enkelt skriva ut dagsprogrammet. Välj "PDF" nedan

 

*Vi reserverar oss för ändringar i programmet!

I priset ingår

Förmiddagsfika dag 1
Del i dubbelrum
Frukost dag 2-7
Middagar dag 1-6
2 vinprovningar i Rüdesheim och Beilstein
1 besök på Mainz Kupferberg Terrasse inkl. sektprovning
4 båtturer, Rhen, Mosel, Neckar och Mainz
Reseledare